search

הרצאות

Be Water


מסע לא אינטואיטיבי לחדשנות תודעתית

ב-2023 נפגוש את נושא הבינה המלאכותית על שלל צורותיה –  מהצ׳טבוט GPT שמטלטל את עולם הידע ועד מידג׳רני מחולל התמונות היצירתי שמהמם את העולם האמנותי – במלוא עוצמתה. נבין למה נקודת הסיום של הטכנוקראטיה היא ההתחלה של ה-AI ונקודת הסיום של ה-AI היא ההתחלה של היצירתיות. נצלול לעולם הלא אינטואיטיבי של המטאוורס, נתוודע ל-Goblin Mode שישפיע על תרבות הניהול בארגונים ונדבר על ההתנערות הגדולה – חוזה העבודה החדש בין עובדים למנהלים.

אנו רגילים לחשוב על חדשנות במונחי טכנולוגיה, אבל לחדשנות יש עוד רובד הנמצא בנקודת המפגש של האדם אל מול הטכנולגיה והשינוי. לנקודת המפגש הזאת אני קורא – חדשנות תודעתית. היא מרתקת אותי במיוחד כי בה מתגלים מנהלים, מפקדים, אנשי אקדמיה חינוך רפואה והורים במלוא עוצמתם או חולשתם. חדשנות תודעתית היא מערכת התובנות החדשה שכל מנהל ועובד ואדם בעידן הזה חייב לאמץ כדי להישאר רלוונטי.

בהרצאה Be Water (בהשראת ריאיון הטלוויזיה האייקוני של ברוס לי בשנת 1971) נצא להפלגה שתהווה גשר על מים סוערים, של פירוק והרכבת המציאות המחשבתית והרגשית שלנו לנוכח השינויים וההתפתחויות שהעידן ה״בולעני״ הזה מציב בפנינו. המטרה היא להגיע לחוף מבטחים מחשבתי עם תובנות חדשות שילוו אותנו מכאן הלאה.

ההרצאה מלווה בקטעי מוסיקה, סיפורים אישיים מניסיוני כיועץ, ואירועים שאי אפשר להזכיר אותם כאן מהסיבה הפשוטה שהם עדיין לא קרו.

מקצת מהשאלות והנושאים עליהן נענה בהרצאה:

מה הקשר בין להקת אבבא לתרבות האווטארים? האם הבינה המלאכותית יכולה להחליף גם אנשים יצירתיים? מדוע מלך מעלה תמונה שלו לאינסטגרם עם מכנסיים קצרים? למה בחרנו כמילת השנה בעברית את המילה ״בולען״ ואיך זה קשור לשינויים טכנולוגיים? מדוע כל מנהל חייב להכיר את המשמעויות של מילת השנה של מילון אוקספורד – Goblin ? למה זוכת אוסקר הסכימה לעשות זום עם סטודנטיות מהקורס שלי ואיך זה קשור לניהול? מהו השיעור הניהולי שסטינג מעביר לנו בטיקטוק?

קישור לפודקאסט

לקבלת הצעת מחיר להורדת תקציר ההרצאה

המלחמה על רגש הקהל


על מלחמות תודעה בעידן הרשתות החברתיות

במשך שנים דיברו איתנו על דעת הקהל בעולם, אבל מלחמות התודעה המודרניות מתנהלות בכלל בזירת הרגש בעידן שבו לעובדות אין כמעט משמעות.

בהרצאה נסקור את אסטרטגיית מלחמת התודעה של החמאס והפלשתינים בכלל, נבין היכן כשלה ההסברה הישראלית ולמה מיליציות התודעה האזרחיות שנוצרו תוך שבוע בישראל הן יעילות כל כך.

נלמד כיצד אוקראינה הצליחה באמצעות עבודת רגש יצירתית ומלאת השראה ליצור הזדהות כמעט מוחלטת של המערב.

מה יכול לעשות כל אחד מאיתנו והנוכחים בהרצאה למען ישראל במלחמה הנוכחית וננסה להבין האם יש לנו בכלל סיכוי אל מול מיליארד מוסלמים בקרב התודעה.

ההרצאה מלווה בהרבה קטעי וידאו.

לקבלת הצעת מחיר

אודות המרצה


נעם מנלה, אחד מהמרצים המבוקשים והמוערכים ביותר, חוקר את השפעת הטכנולוגיה והרשתות השיתופיות על חדשנות עסקית וארגונית.

מרצה לתואר שני במכללה למנהל ומרצה אורח במרכז הבינתחומי. מנלה הוא סופר בינלאומי בתחומי השחמט והיצירתיות ובעל ערוץ יוטיוב וערוץ פודקאסט בספוטיפיי.
מה שמרתק את נעם במיוחד הוא האופן בו העולם הדיגיטלי בכלל והרשתות החברתיות בפרט מעצבים את התודעה האנושית, תוך שהם חותרים תחת התפיסות הבסיסיות בכל תחום חיים.

צונאמי תודעתי שמשנה את עולם החינוך, הפיקוד, השיווק, הרפואה, האקדמיה, מוסד המשפחה ובעצם את מה לא.

> > לחצו לערוץ היו טיוב של נעם מנלה

> > לחצו לערוץ ספוטיפיי של נעם מנלה

צלמת: סמדר כפרי

 

לקבלת הצעת מחיר

לקוחות שהמרצה היה אצלם

whatsapp